Suzan Wildenberg

Mijn naam is Suzan Wildenberg en ik ben in februari 2014 begonnen met het oprichten van een Whatsapp Buurtpreventie Groep in Maarssenbroek die in augustus 2014 live is gegaan!

Tijdens het opzetten van een Whatsapp Buurtpreventie Groep liep ik tegen veel dingen aan waar ik van te voren niet over nagedacht had. Omdat ik de eerste ben (voor zover ik weet) die in Stichtse Vecht een Whatsapp Buurtpreventie Groep heb opgezet, heb ik zelf grotendeels het wiel moeten uitvinden. Inmiddels zijn er tal van Whatsapp Buurtpreventie Groepen live in de gemeente Stichtse Vecht. Enkele coördinatoren hebben mij gevraagd om ze te helpen. Ik heb daarvoor diverse documenten geschreven en ben voor vragen altijd bereikbaar. via het contacformulier Naast het beheer van 'mijn eigen groep' geef ik ook regelmatig voorlichting binnen de gemeente.

Ik doe dit nog steeds heel erg graag en met heel veel plezier!

Marko Hoven

Na een bijeenkomst begin 2016 over WhatsApp Buurtpreventie te hebben bijgewoond, ben ik in samenwerking met de wijkcommissie een WhatsApp Buurtpreventie groep begonnen in onze eigen wijk, Staatslieden- en Zeeheldenbuurt, in Maarssen-dorp.

Steeds zoekend naar een eenvoudigere manier om aanmeldingen te kunnen verwerken en de groep makkelijker te kunnen beheren, ontstond er samen met Suzan het idee om een overkoepelende website te beginnen voor alle groepen in geheel Stichtse Vecht.

Met deze website willen wij alle inwoners van de gemeente van de meest belangrijke informatie over Buurtsignaleringsteams en WhatsApp Buurtpreventiegroepen voorzien. Daarnaast bieden we alle groepen in de gemeente een eigen pagina voor het aanmelden bij de groep, en hopen zo de promotie en het beheer hiervan voor iedereen te kunnen vereenvoudigen.

Gemeente en Politie

Buurtpreventie is in eerste instantie een initiatief van de bewoners van de gemeente, maar er is wel degelijk een samenwerking met zowel gemeente als politie. De gemeente biedt bijvoorbeeld ondersteuning in promotie van de groepen.

De politie werkt ook samen met de groepen; de wijkagenten hebben nauw contact met de beheerders van de lokale groepen, om zo snel informatie te kunnen verspreiden en de hulp van de WhatsApp Buurtpreventie Groep te kunnen inschakelen indien nodig. De politie maakt echter geen deel uit van de groep, dus een verdachte situatie zal altijd in eerste instantie via 1-1-2 gemeld moeten worden, voordat u de hulp van de groep inschakelt.